Norsk nettbutikk | Fri frakt ved kjøp over kr 800 | Levering innen 2-5 dager
Fri frakt ved kjøp over kr 800 | Levering innen 2-5 dager
DIY - Lag dine egne kremer og salver hjemme

DIY - Lag dine egne kremer og salver hjemme

Å lage egne kremer, salver og andre kosmetiske produkter kan være en morsom og kreativ aktivitet, samtidig som du vet at du bruker naturlige ingredienser som passer for din hudtype. Her er en liten guide for å komme i gang med å lage dine egne kosmetiske produkter hjemme:

Riktige ingredienser: Først og fremst må du velge ingrediensene som passer for din hudtype og dine behov. Hvis du har tørr hud, kan du for eksempel velge ingredienser som mandelolje, sheasmør eller kokosolje som er fuktighetsgivende. Hvis du har fet hud, kan du velge ingredienser som tetreolje eller jojobaolje som bidrar til å balansere talgproduksjonen.

Du bør også vurdere å inkludere nærende ingredienser som honning eller aloe vera, anti age-ingredienser rike på vitamin A, C og E og beroligende ingredienser som neroli og ringblomst.

Ønsker du solbeskyttelse, er zinkoxid et godt fysisk solfilter som reflekterer solens stråler bort fra huden. Det er svært stabilt og har vist seg å være effektivt i å beskytte mot både UVA- og UVB-stråler. Det er også lett å finne i pulverform, noe som gjør det enkelt å blande med andre ingredienser. 

For ønsket duft kan du tilsette eteriske oljer etter egne preferanser. Husk imidlertid at andelen eteriske oljer ikke bør være mer enn 1-2% da det ellers kan oppleves irriterende for huden. Det anbefales alltid å teste produktet på en liten del av huden din før du bruker det på hele ansiktet eller kroppen, for å sjekke om du får allergiske reaksjoner på ingrediensene.

Riktig utstyr: For å lage dine egne kosmetiske produkter trenger du litt utstyr. Dette inkluderer måleutstyr for å måle opp eller veie ingrediensene, et beger eller kjele å ha ingrediensene i, og rørestav eller mikser for å blande ingrediensene. Du vil også trenge flasker eller beholdere å ha produktene dine i. Her kan Malva.no være til god hjelp, med et godt utvalg miljøvennlig emballasje og produksjonsutstyr.

Lag produktet: Når du har alt av ingredienser og utstyr på plass kan du begynne å lage produktet. Noen ingredienser, som fettstoffer og voks, vil trenge å varmes opp for å kunne blandes sammen og skape en homogen krem. Hvis du for eksempel lager en ansiktskrem, kan du varme opp kokosolje i en liten kjele, slik at den blir myk og kan blandes sammen med andre ingredienser. Deretter tilsetter du et par dråper eterisk olje og de andre ingrediensene du har valgt ut. Rør ingrediensene godt sammen og la blandingen avkjøles litt. 

Fyll emballasjen: Når produktet er ferdig, kan du fylle det i glassbeholdere eller krukker. Det er viktig å sørge for at emballasjen er ren og tørr før du fyller den med produktet. Det anbefales også å merke emballasjen med dato og ingredienser, slik at du kan holde oversikt over holdbarhet og ingrediensene i produktet.

Lagre og nyt: Når emballasjen er fylt, kan du lagre produktet på et kjølig og mørkt sted, for eksempel i en skap eller i kjøleskapet. Det er en fordel at produktet holdes unna direkte sollys og varme, da dette kan påvirke kvaliteten. Det anbefales å bruke produktet innen 6-12 måneder, avhengig av ingrediensene som brukes.

Neste artikkel Hvorfor velge fiolett glass til dine produkter?